Τηλεφωνήστε μας στο: (+30) 22430 47954
Παρασκευή, Μάιος 24, 2019
http://barba-stathis.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/telendos-isl2gk-is-98.jpglink

Η Τέλενδος

http://barba-stathis.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/restaurant-view-maingk-is-98.jpglink

Το εστιατόριο

http://barba-stathis.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/climbing2Smaliosgk-is-98.jpglink

Αναρριχητικά πεδία Τελένδου

«
»

Η Τέλενδος

Το νησί της Τελένδου
Η Τέλενδος, είναι ένα ελληνικό νησί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται περίπου 1 km (0,6 km) ανοικτά των ακτών του μεγαλύτερου νησιού της Καλύμνου.

Το νησί έχει περίπου ημικυκλικό σχήμα, που αποτελείται από ενιαία κορυφή βουνού του οποίου οι πλευρές τελειώνουν στη θάλασσα. Η μόνη επίπεδη γη είναι στο νότιο άκρο του νησιού, στην οποία βρίσκεται και ο μοναδικός οικισμός.

Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί, και από το 2001 ο πληθυσμός είναι 54 κάτοικοι. Η Τέλενδος ήταν ενωμένη με την Κάλυμνο, αλλά διαχωρίστηκε από αυτήν κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ. μετά από μια σειρά σεισμών.

Πως να πάτε στην Τέλενδο.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να πάτε στην Τέλενδο, και είναι με καΐκια από τις Μυρτιές της Καλύμνου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 λεπτά και είναι φθηνό, μόλις περίπου 2 ευρώ. Τα καΐκια αρχίζουν τα δρομολόγια τους περίπου οκτώ η ώρα το πρωί και το τελευταίο καραβάκι για Μυρτιές φεύγει από την Τέλενδο γύρω στα μεσάνυχτα.

Παραλίες
Αν πάτε προς τα δεξιά του λιμανιού, θα συναντήσετε τις παραλίες της Πλάκας και της Πόθας. Αν συνεχίσετε σε μικρή απόσταση θα φτάσετε στην επίσημη παραλία γυμνιστών του νησιού: στην παραλία Paradise.Το νησί είναι εξαιρετικά μικρό και είναι γεμάτο κατά την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού.
Αν πάτε προς τα αριστερά του λιμανιού αντί αυτού, διασχίσετε όλο το χωριό και περάσετε την εκκλησία, θα βρείτε την καλύτερη παραλία του νησιού τον Χοχλακά με καθαρό νερό, εξαιρετικές ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα και ωραίο περιβάλλον.